Az Ilcsi alapértéke a természet kincseinek megőrzése, védelme és népszerűsítése. Ahogy Ilcsi néni mondta mindig „Fűben – fában az orvosság!”.ilcsi kozmetikumok

1958-ban Molnár Dánielné, Ilcsi néni pályája legelején elkezdte megalkotni a róla elnevezett kozmetikumokat. Az akkori kor hiányossága és az ő szakmai igényessége hajtotta őt egyre magasabbra és magasabbra. A családi vállalkozásból több lépcső is vezetett a nemzetközi elismertségig és a legendás címig.

A környezettudatosság és a környezetbarát technológia azok, amelyek hazai úttörővé avanzsálták (a BCSDH által) Ilcsi néni fiát, Molnár Ferencet, akit édesanyja mintegy 35 éven keresztül mentorált, és ezalatt megtanította neki az Ilcsi kozmetikumok minden csínját-bínját.

ilcsi kozmetikumokNapjainkra a számos elismerési díj mellett a legfontosabb az Ilcsi minősített natúrkozmetikumok életében, hogy a BDIH majd egy évtizede tanúsítja, a Hungária Öko Garancia pedig ellenőrzi és szavatolja a húsz hektáros bioültetvényt. Az Ilcsi termékek nem növényi kivonatokból készülnek, hanem effektív növényi beltartalommal. Készítménytől függően 5-50% az effektív növényi tartalom, de minden egyéb összetevő is természetes anyag, így tulajdonképpen 100%-ban van jelen a természet az Ilcsi kozmetikumokban.

2014-ben beválasztották az Ilcsit a Hungarikumok közé.